Haase naar kwartfinale Acapulco

Tennisser Robin Haase heeft in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Acapulco gewonnen van de Brit Aljaz Bedene (ATP-54). De Nederlander had in Mexico maar liefst 2,5 uur nodig om zijn tegenstander aan de kant te schuiven: 6-4, 6-7(3) en 6-3.

Haase had het lastig tegen Bedene, maar plaatste in de tiende game van de eerste set toch een break en won hiermee de set. In het tweede bedrijf leek Bedene richting setwinst te gaan, maar Haase brak terug tot 5-5. Een tiebreak volgde en de uitkomst stond vooraf al vast: Haase zou een derde set moeten spelen. Daarin was de Nederlander, mede door een kleine blessure van zijn tegenstander, weer bij de les en kon zo zijn eerste kwartfinale op ATP-niveau van 2016 bereiken.

In de volgende ronde neemt Haase het op tegen de Oekraïener Alexandr Dolgopolov (ATP-32). Hij klopte de als eerste geplaatste David Ferrer met 6-4 en 6-4.

In het dubbelspel werd Haase met zijn kompaan Thiemo de Bakker wel uitgeschakeld. De beide Nederlanders verloren met 6-4 en 7-6 (5) van de Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah.