Duitsers op z'n Duits naar goud ski-boardercross op Jeugdspelen

De eerste 'gemengde ski-boardercross landenwedstrijd' is op de Jeugd Olympische Winterspelen gewonnen door Duitsland. De competitie bestond uit teams van vier sporters: een mannelijke en een vrouwelijke ski- en boardercrosser. Doordat niet elk land zo een team kon vormen deden er een aantal teams met sporters uit verschillende landen mee, de Mixed Teams.

Na de kwartfinales stonden acht teams in de halve finales. Daaronder ook Duitsland en Australië, die samen met twee Mixed Teams in de tweede halve finale stonden. Daarin kwam de Australische skicrosser Douglas Crawford aanvankelijk als tweede over de finish, genoeg om naar de finale te gaan. De Duitser Cornel Renn protesteerde echter, want zijn startpoortje was te laat open gegaan. Het bleek te komen door een fout in de tijdwaarneming, waardoor Renn pas ruim na Crawford van start kon gaan, terwijl dat andersom had moeten zijn.

Door de situatie werd besloten om het laatste deel van de halve finale, de mannelijke skicrossers, opnieuw te doen. Dit keer was het Renn die als eerste de streep passeerde en zijn team dus een finaleplaats schonk. Samen met Jana Fischer, Celia Funkler en Sebastian Pietrzykowski pakte Renn in de finale zelfs het goud, een klein half uurtje nadat ze zelfs uit het toernooi dachten te liggen. Zilver was er voor Zwitserland, terwijl Mixed Team 4 met deelnemers uit Oekraïne, Zweden en Bulgarije het brons pakte. 

De crosswedstrijden in Hafjell leverden schitterende beelden op (Foto: Getty)