Duitse rodelaars winnen goud op Jeugdspelen

De landenwedstrijd in het rodelen op de Jeugd Olympische Spelen is gewonnen door Duitsland. Na een spannende strijd met Rusland op de olympische baan van 1994 in Lillehammer konden Jessica Tiebel, Paul-Lukas Heider, Hannes Orlamünder en Paul Gubitz het goud in ontvangst nemen.

Tiebel bleek de snelste van alle vrouwen, waarna Heider en de dubbel Orlamünder/Gubitz de voorsprong nipt vast kon houden. Olesya Mikhailenko, Evgenii Petrov en de dubbel Vsevolod Kashkin/Konstantin Korshunov eindigden op 0,188 seconden op de tweede plek. Brons was er voor Italië, dat vooral te danken was aan een briljante run van dubbelkampioenen Felix Schwarz en Lukas Gufler. Zij maakten de door Marion Oberhofer en Fabian Malleier opgelopen achterstand op het podium ruimschoots goed.

Orlamünder, Gubitz, Tiebel en Heider kunnen juichen op het podium in Lillehammer (Foto: YIS/Pietro Montanarella)
Orlamünder, Gubitz, Tiebel en Heider kunnen juichen op het podium in Lillehammer (Foto: YIS/Pietro Montanarella)

Met de landenwedstrijd zitten de rodelwedstrijden in Lillehammer erop. Italië, Duitsland, Canada en Letland kunnen een gouden medaille bijschrijven, terwijl Duitsland op elke onderdeel één medaille pakte. De baan zal nu gebruikt gaan worden door de deelnemers van de skeleton- en monobobwedstrijden, waaronder Bram Zeegers en Noëlle Venneman voor Nederland.