Frans en Amerikaans goud op boardercross Jeugdspelen

Op de Jeugd Olympische Winterspelen in Lillehammer hebben Manon Petit en Jake Vedder het goud gewonnen op de snowboardcross, ook wel de boardercross genoemd. De Française en de Amerikaan waren tijdens de hele competitie oppermachtig.

Petit liet er geen twijfel over bestaan wie de beste was. In de kwalificatie was ze de snelste, waarna ze in alle vijf de heats ongenaakbaar was. Ook in de halve finale was ze veel sneller dan de rest. Pas in de finale was er enige concurrentie: Sophie Hediger uit Zwitserland kon Petit lang bijbenen, maar moest zich toch gewonnen geven en pakte zilver. Caterina Carpano uit Italië ging met het brons naar huis.

Door alle zeilen bij te zetten kon Hediger in de finale nog een tijdje in het spoor van Petit blijven (Foto: YIS/Arnt Folvik)
Door alle zeilen bij te zetten kon Hediger in de finale nog een tijdje in het spoor van Petit blijven (Foto: YIS/Arnt Folvik)

Bij de heren was er een soortgelijke dominantie van Vedder. In de kwalificatie moest hij de Duitser Sebastian Pietrzykowski nog 0,01 seconde voorlaten, daarna was de Amerikaan niet meer te kloppen. Ook hij won alle heats, won zijn halve finale en greep het goud in de finale. Het zilver was er voor Alex Dickson uit Australië, die in de kwalificaties op 0,03 seconden van Pietrzykowski eindigde. De Duitser pakte nog wel het brons.