Duitser vecht zich naar goud op noordse combinatie Jeugdspelen

De Duitser Tim Kopp is de nieuwe jeugdolympisch kampioen op de noordse combinatie. In de wedstrijd met een sprong van de kleine schans en vervolgens 5 kilometer langlaufen was hij nipt te sterk voor de Amerikaan Ben Loomis.

Kopp won het schansspringen en pakte daar gelijk acht seconden voorsprong op Loomis voor in het langlaufen. De Amerikaan had het gat naar zijn Duitse opponent al snel gedicht en halverwege kwam ook de Tsjech Ondrej Pazout erbij, na twintig seconden goedgemaakt te hebben. In de slotkilometer was Kopp echter ijzersterk en kon hij beide concurrenten weer van zich afschudden: Loomis moest op vijf seconden toch genoegen nemen met zilver, Pazout pakte brons.

"De sprong was perfect, dus dat was al een geweldige start", jubelde Kopp na afloop. "Ik dacht tijdens het langlaufen dat het een close finish zou worden, maar aan het eind voelde ik me ineens toch sterk genoeg om nog één keer kracht te zetten en de winst te pakken. Dit is wat de noordse combinatie zo'n mooie sport maakt", aldus de winnaar van goud. 

Kopp passeert de finish nadat hij zijn twee concurrenten toch nog van zich af heeft weten te schudden (Foto: YIS/Thomas Lovelock)
Kopp passeert de finish nadat hij zijn twee concurrenten toch nog van zich af heeft weten te schudden (Foto: YIS/Thomas Lovelock)