Noren met overmacht naar wereldtitel skivliegen

Noorwegen heeft op het WK skivliegen met grote overmacht de landenwedstrijd gewonnen. In het Oostenrijkse Bad Mitterndorf domineerden de Noren als zelden tevoren, met een enorme winstmarge als gevolg. 

Na de eerste sprongen van Anders Fannemel, Johann André Forfang, Daniel André Tande en Kenneth Gangnes ging het Noorse kwartet al ruim aan de leiding. Oostenrijk stond steving op de tweede plek, terwijl de Duitsers en Slovenen om het brons leken te gaan strijden.

In de tweede ronde ging het bij de Slovenen vooral met Jurij Tepes en Anze Lanisek helemaal fout. Ze kwamen veel te vroeg weer op de sneeuw terecht en zagen de Duitsers Stephan Leyhe en Richard Freitag een groot gat slaan. Manuel Poppinger en Manuel Fettner konden namens Oostenrijk ook geen indruk maken en dus vloog de Duitse slotspringer Severin Freund het zilver relatief simpel binnen, met Andreas Wellinger als vierde lid. 

Wereldkampioen Peter Prevc liet de twee beste vluchten van de hele wedstrijd zien, maar het falen van zijn landgenoten Tepes en Lanisek kon hij niet meer goedmaken. Oostenrijk, met verder Stefan Kraft en Michael Hayböck, bleek te sterk en ging naar huis met het brons, waardoor de medefavorieten uit Slovenië met lege handen bleven.