Handbalsters Dalfsen hard onderuit in Europa Cup

Om 19.00 uur spelen de handbalsters van SERCODAK Dalfsen in de achtste finales van de EHF Cup Winners Cup - het niveau onder de Champions League - tegen het Hongaarse ÉRD HC uit Érd. De wedstrijd wordt via YouTube live gestreamed en is hieronder te volgen. 

Dalfsen plaatste zich voor het hoofdtoernooi door in de laatste kwalificatieronde na twee bijzonder spannende wedstrijden af te rekenen met het Poolse Vistal Gdynia: 20-21 verlies in Dalfsen, 27-26 winst in Polen. De Dalfsenaren begonnen het seizoen overigens in de Champions League, maar daar werden ze in de kwalificatie uitgeschakeld door het Noorse Glassverket IF. In de wedstrijd om plek drie versloegen de dames Kragujevac uit Servië en daardoor mochten ze nog wel de Cup Winners Cup in. 

De Hongaren worden door de wedkantoren overigens als favoriet gezien: winst voor Dalfsen levert maximaal drie keer de inzet op, wat een kans van ruim 30% weergeeft op de winst.

Update 21.58 uur

De Dalfse handbalsters hebben het tegen de Hongaarse ploeg duidelijk niet gered. Halverwege de wedstrijd was de achterstand al nagenoeg onoverbrugbaar (9-18) en daar kwam in het tweede bedrijf geen verandering in. Het ging wel iets meer gelijk op, maar met 15-27 was de eindstand toch duidelijk. Op 16 januari staat Dalfsen in Hongarije voor de schier onmogelijke taak om de achterstand goed te maken.