FOK! Wat een weer: volle maan

De eerste kerstdag begint over het algemeen droog en op veel plaatsen schijnt de zon. Jammer genoeg voor de liefhebbers van de volle maan trekt in de loop van de dag de bewolking op vanuit het zuiden en krijgt de zon minder kans. Door de bewolking zal er ook minder kans zijn op een goed zicht op de volle maan, die om 12.11.57 uur volledig zichtbaar zou moeten zijn. 

In de middag trekt ook het noorden dicht en neemt de kans op regen toe. Met een temperatuur van circa 9 graden is het iets frisser dan de afgelopen dagen. De wind is matig tot vrij krachtig en komt vanuit het zuiden. 

Zon op: 08.47 uur
Zon onder:  16.32 uur

"Als in december de rozen bloeien." Het klinkt bijna als de eerste regel van een nieuw liedje. De foto hieronder is genomen door qltel, die vanmorgen deze bloeiende roos aantrof in zijn tuin. 

Bloeiende rozen in december  (Foto: qltel)
Bloeiende rozen in december (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In het jaar 321 bepaalde Constantijn de Grote dat op deze dag voortaan de geboorte van Christus gevierd zou worden. Hiervoor stond 25 december bekend als de Dies Natalis Solis Invicti. (De verjaardag van de onoverwinnelijke zon).

* In 2009 probeerde een 23-jarige man vlucht 235 van Northwest Airlines, van Amsterdam naar Detroit, op te blazen. Dit mislukte en na verhoor werd duidelijk dat de man handelde in opdracht van Al Qaida. 

* In 1492 strandde het schip Santa Maria van Christoffel Columbus op Hispaniola. Hij stichtte er La Navidad, de eerste Europese nederzetting in Amerika sinds de Vikingen

* In 1990 bracht koning Michaël I na 43 jaar ballingschap een onverwacht bezoek aan zijn voormalig koninkrijk Roemenië. Na twaalf uur in Roemenië geweest te zijn, werd hij het land weer uitgezet. 


1492