FOK! Wat een weer: overwegend bewolkt

Na een natte nacht, gaan we een overwegend droge, maar bewolkte dag tegemoet. Af en toe kan er een bui(tje) vallen. Het noorden pakt wellicht nog wat zon mee, maar een garantie geef ik niet! De wind komt uit het zuid- tot zuidwesten en is landinwaarts vrij matig tot vrij krachtig aan de kust. 

Als voorproefje op de vallende sterrenregen die maandag voorspeld wordt, kreeg ik van Klapmongeaul alvast het volgende prachtige plaatje. Eemnes by night! 

Eemnes by night (Foto: Klapmongeaul)
Eemnes by night (Foto: Klapmongeaul)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1950 braken in Singapore heftige rellen uit nadat Bertha Hertogh door een Singaporeese rechtbank ook in hoger beroep werd toegewezen aan haar biologische Nederlandse ouders. Het meisje was eerder door haar Nederlandse moeder afgestaan aan een Maleisische vrouw, maar de vader had hier part noch deel aan, daarom moest het toen 13-jarige meisje terug naar Nederland. Pas nadat de noodtoestand werd uitgeroepen keerde de rust terug. 

* In 1934 werd de Stichting Algemeen Nederlands Persbureau (ook wel ANP) opgericht. 

* In 1958 kwam er door een kabinetscrisis een einde aan de kabinetten van Drees en het betekende ook het einde van de rooms-rode coalitie.