Nederlaag Bryant met Lakers bij Knicks

In wat mogelijk zijn laatste optreden als basketballer was in de Madison Square Garden was succes Kobe Bryant niet gegund. De 37-jarige legende van de LA Lakers kwam tegen New York Knicks tot achttien punten. Het was niet genoeg om een nederlaag (99-95) te voorkomen.

Bryant maakte in 1996 in dezelfde roemruchte hal zijn eerste punt in de Amerikaanse profcompetitie NBA. Ook was hij de tegenstander die met 61 punten in één duel de Knicks het meeste pijn deed; dat record stamt uit 2009. Maar de guard kampt de laatste jaren met blessures en ziet het einde van zijn loopbaan naderen. Naar buiten toe heeft Bryant nog geen uitspraak gedaan, maar Lakers-coach Byron Scott liet dit weekeinde wel doorschemeren dat zijn vedette mogelijk aan zijn laatste seizoen bezig is.

Een late driepunter van Langston Galloway en sterk verdedigen in de slotminuten voorkwamen succes voor Bryant in New York waar forward Carmelo Anthony namens de thuisploeg tot 24 punten kwam.

Detroit Pistons won ook de tweede wedstrijd uit een serie van zes uitduels. Bij Portland Trail Blazers kwam de ploeg terug van een achterstand van 18 punten in het derde kwart. Reggie Jackson was in het laatste kwart goed voor liefst 26 punten en daarmee voor een groot deel verantwoordelijk voor de uiteindelijke zege: 120-103.

Cleveland Cavaliers boekte al weer de zesde overwinning op rij. Met forward LeBron James als topschutter (29 punten) versloegen de Cavaliers Indiana Pacers met 101-97.

Nederlaag Bryant met Lakers bij Knicks (Foto: ANP)