Romeinse derby prooi voor AS Roma

AS Roma heeft de burenruzie van Rome met 2-0 gewonnen van SS Lazio. Edin Dzeko en Gervinho waren de doelpuntenmakers. In een uitverkocht Stadio Olimpico, waar Roma voor deze ontmoeting de gastheer was, zagen de toeschouwers hoe de wedstrijd vanaf minuut één de kant van de Giallorossi op viel. Aan beide kanten stonden geen Nederlanders in de basis, omdat Ricardo Kishna en Wesley Hoedt als reserve begonnen en Stefan de Vrij en Kevin Strootman door blessures afwezig waren.

Het duurde slechts tien minuten voordat de eerste treffer viel. Edin Dzeko werd in de zestien gevloerd door Santiago Gentiletti, waarna scheidsrechter Tagliavento een strafschop gaf. De Bosnische spits doet kennelijk niet aan ongeschreven regels en besloot om zelf achter deze penalty te staan. Uiterst koelbloedig schoot hij vervolgens door het midden raak.

Lazio probeerde deze tegentreffer te boven te komen, maar had pech dat een schot van Felipe Anderson op de lat terecht kwam. Derhalve bleven de bezoekers tegen een 1-0 achterstand aan kijken tot aan de rust. Na de pauze was het echter Roma dat opnieuw toesloeg.

Aanvaller Gervinho had een kunststukje voor de Roma-fans in petto en soleerde eerst langs twee verdedigers om vervolgens in de verre hoek raak te schieten. Een sensationeel doelpunt van de Ivoriaan, die daarmee de wedstrijd nagenoeg besliste. Lazio kon hierna namelijk geen vuist meer maken, zodat de Derby della Capitale in het voordeel van Roma was beslist.