Soldaat van Oranje viert vijfde verjaardag

Het is vrijdag precies vijf jaar geleden dat de musical Soldaat van Oranje in première ging in de TheaterHangar in Katwijk. Dit wordt vrijdagavond gevierd met een jubileumvoorstelling in aanwezigheid van de voormalige castleden. De burgemeesters van Katwijk, Wassenaar en Noordwijk onthullen voorafgaand aan dit gala met producent Fred Boot een monument om het lustrum te markeren.

Soldaat van Oranje ging in première op 30 oktober 2010, in aanwezigheid van toenmalig koningin Beatrix. Voor de musical werd op de voormalige vliegbasis Valkenburg in Katwijk een vliegtuighangar omgebouwd tot theater. Buiten staat een echte Dakota.

Sindsdien zijn alle voorstellingen uitverkocht en heeft de productie inmiddels meer dan 1,8 miljoen bezoekers op de draaiende tribune ontvangen. Vrijdagavond wordt het verhaal rond de Nederlandse verzetsstrijders voor de 1673e keer gespeeld. "De surrealistische getallen duizelen ons, maar vertellen ook dat Nederland het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema nog altijd omarmt'', zegt producent Fred Boot.

Soldaat van Oranje is in elk geval nog tot en met april 2016 te zien.

Soldaat van Oranje viert vijfde verjaardag
Soldaat van Oranje viert vijfde verjaardag (Foto: BuzzE)