Waterpolosters winnen ook tweede World League-wedstrijd

Nederland heeft in de tweede ronde van de Waterpolo World League een zwaarbevochten zege geboekt tegen Frankrijk. De waterpolosters hadden moeite om in de wedstrijd te komen, maar wisten de Fransen uiteindelijk met 12-7 te verslaan.

De vicewereldkampioenen keken in Amersfoort al vroeg tegen een onverwachte 3-0 achterstand aan, maar wisten het door zes opeenvolgende doelpunten in de tweede periode al snel om te zetten in een voorsprong. Het lukte Oranje echter niet om deze voorsprong verder uit te bouwen. Door slordig spel wist Frankrijk steeds weer aan te haken.

De laatste periode werd gestart met een 9-6. Nederland was de duidelijke sterkere ploeg en wist deze voorsprong nog verder uit te bouwen. Frankrijk had meer moeite om tot scoren te komen ondanks het nog steeds slordige Nederlandse spel en slaagde er niet meer in om nog een bedreiging te vormen.

De volgende wedstrijd in de World League vindt plaats op 4 november uit tegen Hongarije, waarna de voorbereidingen voor het EK in Belgrado beginnen.