FOK! Wat een weer: mistbanken

Het KNMI geeft aan dat er in de vroege ochtend op veel plaatsen dichte mist aanwezig kan zijn, welke hinderlijk is voor het verkeer. Later op de ochtend trekt de mist weg en is er ruimte voor de zon. In de middag wordt het op de zonnige plaatsen zo'n 14 graden, op de plaatsen waar de zon niet schijnt, een graad of 10. De wind waait vandaag uit het zuiden en is zwak tot matig. Het blijft in ieder geval droog. Vrijdag is er meer kans op zon. 

Ook Rotterdam kent er één: een slotjesbrug. In de volksmond ook wel bekend als de Rijnhavenbrug. Mensen die stapelverliefd zijn op elkaar hangen er een slotje op en gooien het sleuteltje in het water, als bezegeling van hun eeuwigdurende liefde. Helaas zijn er ook wel verhalen bekend van mensen die de hekken kapot knippen om hun slotje te verwijderen omdat hun relatie onverhoopt toch kapot ging. 

Slotjesbrug in Rotterdam
Slotjesbrug in Rotterdam by Night

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:

* In 1983 vind in Den Haag de grootste demonstratie ooit in Nederland plaats. Ruim een half miljoen mensen protesteren tegen het plan om kruisraketten in Nederland te plaatsen. 

* In 2009 brandt in het Limburgste Stein een winkelcomplex met 40 winkels, 6 woningen 2 banken en een restaurant volledig af. 

* In 1944 wordt Brede bevrijd van de Duitse bezetter door de Poolse 1e Pantserdivsie


Van hoerenloper tot echte liefde - over de Rijnhaven- of slotjesbrug in Rotterdam