FOK! Wat een weer: kil en koud

Bij het drielandenpunt is gisteren de eerste natte sneeuw gesignaleerd, en nu al barst de discussie los in ons forum Weer, Klimaat en Natuurrampen dat het maar weer snel voorbij mag zijn en dat men een hekel aan de kou heeft, zoals Straatcommando aangeeft: "Ik werk in de logistiek, met redelijk wat laad en los werk. Geloof mij maar dat je na de eerste file die hele winter spuugzat bent. Iemand die veel buiten komt houdt 9/10 niet van de winter, zeker de mensen die ik ken".

Het weer van vandaag: in Zuid-Limburg is er opnieuw kans op wat natte sneeuw. In de rest van het land is het grijs, somber en bewolkt, met een temperatuur van 11 graden op de waddeneilanden, tot slechts 6 graden in het zuidoosten van het land. De wind komt uit het noorden tot noordoosten en is zwak tot matig.

De herfst levert, behalve slecht weer en chagrijnige mensen, ook prachtige taferelen op. In het herfstplaatjes-topic in  het fotoforum kun je je hart ophalen aan prachtige foto's. Hieronder een voorbeeld van Koelkastje, die deze foto maakte in Gronau, net over de grens bij Enschede.

Herfst in Gronau (Foto: koe)
Herfst in Gronau (Foto: Koelkastje)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1815 begint Napoleon Bonaparte aan zijn verbanning op het eiland Sint Helena in de Atlantische Oceaan. 

* In 1917 wordt Mata Hari vlak buiten Parijs geëxecuteerd door een vuurpeleton, omdat ze gespioneerd zou hebben voor Duitsland.

* In 1946 pleegt de oprichter van de Luftwaffe, Herman Göring, zelfmoord, één dag voordat zijn executie gepland stond.

* In 2011 opent het Legoland Florida, het grootste legolandpark ter wereld, zijn deuren in Winter Haven


Voor hen die deze morgen wat meer tijd over hebben, een korte docu over Mata Hari