FOK! Wat een weer: koel en bewolkt

Het wordt langzaamaan frisser. Afgelopen nacht koelde het af naar circa 12 graden. Vandaag blijft het vooralsnog grijs, een matige westenwind drijft enkele buien vanaf de zee het land op. De maximum temperaturen overdag liggen rond de vijftien of zestien graden. Vanaf zaterdag lijkt de kans op nachtvorst toe te gaan nemen, hoewel de zon wel vaker zijn gezicht zal laten zien.

Ik kreeg van qltel en Rewimo onderstaande fotoreportage vanuit het Westerwald. Op de eerste twee foto's zien we de rivier de Nister, met water zo helder, dat je het haast niet eens ziet.

De Nister (Foto: qltel)
De Nister (Foto: qltel)

De Nister (Foto: qltel)
De Nister (Foto: qltel)

Over onderstaande foto's vertelt qltel: "Dit is een oude spoorbrug uit 1911. Indertijd was het de grootste spoorbrug van Duitsland, hij is 300 meter lang en 40 meter hoog en is gemaakt zonder staalwapening. De lijn is in 1971 stilgelegd. De laatste foto is een blik van ver op diezelfde brug."

Spoorbrug uit 1911 (Foto: qltel)
Spoorbrug uit 1911 (Foto: qltel)

Dezelfde spoorbrug, maar dan uit de verte  (Foto: qltel)
Dezelfde spoorbrug, maar dan uit de verte (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
Vandaag werd Alkmaar in 1573 van hun Spaanse bezetter verlost. Het was de eerste Nederlandse overwinning in de Tachtigjarige oorlog. Het Spaanse leger gaf het op nadat de dijken waren doorgestoken in opdracht van Willem van Oranje.  Traditiegetrouw eten de Alkmaarders tijdens het Alkmaars Ontzet een zuurkoolmaaltijd. In 2010 werd er een massagraf op de Paardenmarkt ontdekt door studenten van de Leidsche Universiteit.