TV-serie over X-Men komt dichterbij

Een tv-versie van die ene Fox-superhelden-franchise die wél scoort komt steeds dichterbij. Dat bevestigde Fox Television Group-topvrouw Dana Walden donderdag aan de pers.

Het onderwerp kwam maar kort aan bod en wist ons slechts te leren dat het project om een tv-serie over de X-Men te maken nog niet is verlaten, want er is niet daardwerkelijk iets nieuws te melden over de ontwikkeling van de serie, behalve dat het schrijversduo Patrick McKay en John D. Payne bezig zijn met een scenario en zij de serie willen ontwikkelen samen met 24-producers Evan Katz en Manny Coto, die de leiding over de show zullen nemen.

Omdat Fox' filmcollega's de rechten op de X-Men-personages bezitten lijkt het een eitje om er ook een tv-serie over te maken, maar de studio heeft nog steeds lopende onderhandelingen met Marvel over de televisierechten. Marvel heeft zelf een zevental tv-series in de catalogus, waarvan twee op Disney's tv-zender ABC en vijf op Netflix. Walden gaf aan dat deze niets met een X-Men-serie te maken zullen hebben.

"De personages van de X-Men-franchise zitten al bij Fox aan de filmkant, dus we voegen hier geen personages aan toe die bij ABC/Disney zitten," aldus Walden. "Dit wordt puur de franchise zoals deze al bij Fox bestaat."

Het idee is om de serie langlopend te maken, en geen beperkte serie, zoals de revival van Prison Break of de terugkeer van 24 vorig jaar. Walden gaf aan 'hopelijk binnenkort' iets definitiefs te kunnen aankondigen.

X-Men (comics)