Joni Mitchell aan de beterende hand

Het gaat elke dag beter met Joni Mitchell. Dat meldt de officiële website van de 71-jarige zangeres, die eind maart werd opgenomen in het ziekenhuis.

De korte verklaring op de site is een reactie op berichten die de afgelopen weken in de media verschenen. Daarin werd gezegd dat Mitchell een hersen-aneurysma had gehad en dat ze niet of slechts zeer moeilijk kon praten.

'Joni heeft inderdaad een aneurysma gehad', staat in de verklaring. 'Maar de bijzonderheden die de afgelopen dagen naar voren zijn gekomen zijn grotendeels speculatief. De waarheid is dat Joni praat, en goed praat.' Er staat verder in dat Mitchell nog niet weer kan lopen, maar naar verwachting 'in de nabije toekomst' wel, omdat ze dagelijks revalidatiebehandelingen krijgt.

'Ze is op haar gemak aan het uitrusten in haar eigen huis en ze wordt elke dag beter. Een volledig herstel wordt verwacht', aldus de verklaring. Het is de eerste officiële update over Mitchells gezondheidstoestand sinds 28 april. Toen werden geruchten ontkend over een coma. Tot nu toe was onduidelijk of de zangeres al uit het ziekenhuis was.