Van der Vaart geeft snel duidelijkheid over toekomst

Rafael van der Vaart speelde maandagavond zijn laatste wedstrijd in het shirt van Hamburger SV. In het degradatieduel met Karlsruhe wisten Die Rothosen zich te handhaven. HSV was in een tweeluik uiteindelijk te sterk voor Karlsruhe. Daar was na het tweede duel een verlenging voor nodig. Uiteindelijk wonnen Van der Vaart en HSV met 1-2, waardoor de club sinds 1963 nog altijd op het hoogste Duitse niveau actief bijft.

"Dit was echt ongelooflijk. We wisten dat het spannend zou worden, maar zó spannend had ik het niet verwacht. We begonnen goed, speelden goed. Om zo mijn laatste wedstrijd te eindigen, erin te blijven. Dat is een heerlijk gevoel", zei Van der Vaart tegen ARD.

Voor HSV was het een draak van een seizoen. Van der Vaart laat de club nu achter zich. "Het is een bijzonder slecht seizoen geweest, dan is dit een heerlijk gevoel. Dit is mooi voor de club en voor de hele stad", aldus een opgeluchte middenvelder.

Lange tijd werd Van der Vaart in verband gebracht met Ajax, maar een overstap naar Amsterdam kwam niet van de grond. Na afloop van de kraker in Karlsruhe liet hij weinig los over zijn nabije toekomst. "Dat wordt de komende dagen duidelijk, ik ben nu gewoon blij dat we erin zijn gebleven."