Broersen beste Nederlandse in Götzis na opgave Schippers

Brianne Theisen-Eaton heeft in Götzis de prestigieuze meerkamp gewonnen. De Canadese leidde na dag één en zette ook op de tweede dag mooie resultaten neer. Ze eindigde uiteindelijk op een knappe 6808 punten en bleef daarmee de Duitse Carolina Schäfer voor. 

Nadine Broersen eindigde als beste Nederlandse na het afzeggen voor de laatste afstand van Dafne Schippers. Broersen eindigde als derde met 6531 punten, wat een persoonlijk record betekende, maar net geen Nederlands record. Ook de andere Nederlandse dames deden het goed. Anouk Vetter eindigde als zesde met 6458 punten, terwijl de jonge Nadine Visser zich veel verbeterde en nog als vijfde eindigde met 6467 punten. Alle drie de Nederlandse vrouwen kwalificeerden zich daarmee voor het WK later dit jaar en de Olympische Spelen van volgend jaar.

Schippers moest na het zesde onderdeel opgegeven. De Europees sprintkampioene had te veel last van haar knie. Ze kreeg klachten na het hoogspringen op zaterdag. De Utrechtse atlete lag op de tweede plaats met zicht op een Nederlands record en daarmee automatisch ook de limiet voor het WK en Olympische Spelen. 

Broersen eindigde als beste Nederlandse in Götzis (PRO SHOTS/Gepa)
Broersen eindigde als beste Nederlandse in Götzis (PRO SHOTS/Gepa)