Manchester City: schrijf ons niet af

Ondanks de nederlaag voor eigen publiek acht Manchester City zich niet kansloos voor een plek in de kwartfinales van de Champions League. De Engelse club put aan de vooravond van de return tegen FC Barcelona moed uit de verrassende uitslagen van de afgelopen weken in het miljoenenbal. Na de 2-1-nederlaag in Engeland moet City in Camp Nou minimaal twee keer scoren om door te gaan.

"Schalke 04 werd voor de wedstrijd tegen Real Madrid ook afgeschreven, maar ze wonnen met 4-3. De Duitse ploeg kwam net te kort voor een plek in de kwartfinales, maar wie had deze uitslag nu verwacht'', zegt David Silva op de website van City. ,"En niemand had verwacht dat Paris Saint-Germain voor de uitschakeling van Chelsea zou zorgen, zeker niet met tien man. In iedere wedstrijd kan van alles gebeuren. Iedereen verwacht dat Barcelona doorgaat, maar hopelijk kunnen we voor een verrassing zorgen.''

De 29-jarige Spaanse international geeft toe dat het niet makkelijk zal worden om tegen Barcelona zeker twee keer te scoren. De Engelse club kende bovendien geen goede generale, want het team van manager Manuel Pellegrini moest zaterdag een beschamende nederlaag incasseren bij degradatiekandidaat Burnley. Ze verloren met 1-0.

Manchester City plaatste zich in december met het nodige geluk voor de achtste finales van de Champions League. De ploeg haalde uit de eerste vier groepsduels slechts twee punten, maar vocht zich terug door Bayern München te verslaan. In de laatste groepswedstrijd wonnen de Engelsen met 2-0 van AS Roma, maar ze moesten vooral dankbaar zijn dat het al gekwalificeerde Bayern zijn plicht deed door concurrent CSKA Moskou te verslaan.

"We hebben in de Champions League wel vaker in een lastige situatie gezeten, maar we komen er steeds weer uit'', aldus Silva. ,,We moeten woensdag spelen zoals we eerder tegen Bayern hebben gedaan. Het belangrijkste is dat we geen doelpunt tegen krijgen, want dan wordt het wel heel lastig. We moeten ons eigen spel spelen en dan zullen we zien wat er zal gebeuren. Schrijf ons ieder geval niet af.''