Messi viert jubileum met hattrick tegen Levante

Lionel Messi heeft opnieuw van zich laten spreken in de Primera División. Hij wees Barcelona de weg naar een nieuwe overtuigende zege. De wedstrijd tegen Levante had voor FC Barcelona-sterspeler Lionel Messi een speciaal randje. De Argentijnse aanvaller speelde zijn driehonderdste competitieduel namens de Spaanse grootmacht.

Voor Messi een uitgelezen mogelijkheid om nog maar eens te bevestigen dat hij terug is gekeerd in een absolute topvorm. Dat liet hij dan ook niet na. Na zestien minuten doorkruiste hij de verdediging van Levante en stelde hij Neymar in staat om - weliswaar met moeite - de score te openen.

Nog voor de rust zette Messi zijn handtekening achter het tweede doelpunt van FC Barcelona. Marc Bartra profiteerde van onoplettendheid op het middenveld van Levante, speelde Messi in en die schoot met zijn rechtervoet binnen.

Ook na de rust stoomde de Messi-trein ongehinderd door. Dit keer werd hij perfect bediend door zijn ploeggenoten. Sergio Busquets zette Pedro vrij met een prachtige pass, waarna de aanvaller Messi de 3-0 op het presenteerblaadje aanbood. Niet veel later was het, hoe kan het ook anders, opnieuw Messi die de score vergrootte voor Barça. Neymar werd onderuit gehaald in het strafschopgebied, waarna Messi met een penalty de 4-0 mocht binnenschieten.

De Catalaanse supprematie werd voortgezet toen Luis Suárez ook nog een duit in het zakje deed. Daarmee was het opnieuw het koningstrio van Barcelona dat het net vond. De Uruguayaan trof doel met een prachtige bicycle kick.