Marussia betaalt inschrijfgeld F1-seizoen 2015

Het is goed mogelijk dat Marussia alsnog deel zal nemen aan het Formule 1-seizoen 2015. Autosport weet te melden dat het bedrijf het inschrijfgeld aan autosportfederatie FIA overgemaakt heeft en dat er vergevorderde plannen zijn om later deze maand het faillissement op te laten heffen.

Marussia ging eind vorig jaar over de kop nadat de financieringsbronnen opdroogden. Het F1-team miste daardoor de laatste drie races van het seizoen en leek ten dode te zijn opgeschreven. In januari ging een veiling van de onderdelen op het laatste moment niet door, omdat zich een potentiële investeerder aan had gediend.

De onderhandelingen zouden nu in een zodanig vergevorderd stadium verkeren dat de curatoren op 19 februari een Company Voluntary Agreement willen sluiten. Dit zorgt ervoor dat Marussia verder kan, terwijl de nog openstaande schulden in de toekomst afgelost zullen worden.

Mocht dit gedeelte lukken, dan is Marussia er nog niet, want de F1 Strategy Group moet nog toestemming geven om het team te mogen laten rijden met de 2014-auto. Dit omdat er te weinig tijd is om voor de start van het seizoen half maart in Australië nog een 2015-auto te bouwen.

Enkele kleinere teams zullen hier minder op zitten te wachten, omdat ze zo inkomsten mislopen, want Marussia heeft bij een doorstart recht op een greep uit de prijzenpot. Jules Bianchi behaalde afgelopen seizoen in Monaco met een negende positie twee punten, waardoor het team als negende is geëindigd in de constructeursstand. Dit levert minimaal 60 miljoen dollar op.

Manor F1, de naam waaronder Marussia voor 2015 ingeschreven staat, zal bij een doorstart wel andere faciliteiten moeten betrekken. Gene Haas heeft voor zijn Formule 1-project de fabriek in Banbury gekocht. Mogelijk zal Manor/Marussia zich nu gaan vestigen in Dinnington, South Yorkshire, waar het F1-project eind 2009 begon.