Skiester Shiffrin verplettert concurrentie op slalom

Skiester Mikaela Shiffrin heeft in Zagreb hard uitgehaald op de eerste World Cup-slalom van 2015. De Amerikaanse olympisch kampioene was met geen mogelijkheid te verslaan en won met het grootste verschil in ruim drie jaar.

Shiffrin ging na de eerste run al ruim aan de leiding: Ze pakte liefst 0,80 seconden voorsprong op de Oostenrijkse Kathrin Zettel. Sarka Strachova uit Tsjechië pakte knap de derde plek, maar gaf wel al 1,03 seconden toe op Shiffrin. Ook de Noorse Nina Løseth, Tina Maze uit Slovenië, Maria Pietilä-Holmner uit Zweden en de Oostenrijkse Michaela Kirchgasser bleven nog binnen twee seconden van de Amerikaanse.

De tweede run bleek voor veel skiesters problemen op te leveren. Kirchgasser, Pietilä-Holmner en Strachova haalden allen de finish niet. Vooral de 25-jarige Løseth wist daarvan te profiteren: Ze pakte de derde plek in Zagreb en wist daarmee bijna negen jaar na haar debuut voor het eerst het podium te halen. Zettel hield haar tweede plek vast, maar tegen Shiffrin was geen kruit gewassen: De Amerikaanse won met liefst 1,68 seconden voorsprong. De laatste keer dat iemand met een nog groter verschil won was in december 2011, toen Marlies Schild de concurrentie in Courchevel bijna twee seconden aan de broek gaf.