Leger Pakistan claimt successen in Noord-Waziristan

Pakistaanse gevechtsvliegtuigen en grondtroepen hebben vrijdagavond 39 rebellen gedood. Onder hen zijn meerdere belangrijke commandanten, liet het Pakistaanse leger zaterdag weten.

Het regeringsleger is bezig met een grootscheepse veldtocht tegen de Taliban in het stammengebied van Noord-Waziristan aan de Afghaanse grens. Het leger zegt de opstandelingen in Datta Khel niet alleen zware verliezen te hebben toegebracht, maar ook een tunnelnetwerk en een ondergrondse opslagplaats vol wapens en munitie te hebben blootgelegd en vernietigd.

Dezelfde avond legden regeringstroepen een geslaagde hinderlaag voor radicaalislamitische strijders aan de grens tussen de stammengebieden van Orakzai en Khyber, aldus de krijgsmacht. De hinderlaag mondde uit in een hevig vuurgevecht. Zestien extremisten sneuvelden en twintig raakten gewond. Ook vier militairen liepen verwondingen op.

Het leger zegt meer dan twaalfhonderd rebellen te hebben gedood sinds het offensief in Noord-Waziristan een aanvang nam. Regeringstroepen zijn tegelijkertijd in de aanval in buurregio Khyber, en jagen daar op strijders die Noord-Waziristan ontvluchten.