Titelverdedigers Sijsling en Bertens ontbreken op NK

Titelverdedigers Igor Sijsling en Kiki Bertens doen dit jaar niet mee aan het NK tennis. Dat blijkt uit de donderdag bekendgemaakte deelnemerslijst. Bij de mannen zijn Robin Haase, Thiemo de Bakker en Jesse Huta Galung, de nummers een, drie en vier van Nederland, de grote namen.

Verder doen Boy Westerhof, Antal van der Duim, Jasper Smit, Matwé Middelkoop, Scott Griekspoor, Alban Meuffels, Mark de Jong en David de Goede mee. Haase en De Bakker zijn de enige oud-winnaars die meedoen.

Bij de vrouwen is door het ontbreken van Bertens Richel Hogenkamp, de nummer twee van Nederland, de hoogstgeplaatste speelster. Ook Michaëlla Krajicek, Indy de Vroome en Lesley Kerkhove ontbreken. Olga Kalyuzhnaya, Daniëlle Harmsen, Quirine Lemoine, Nicole Thijssen, Mandy Wagemaker, Bibiane Weijers, Demi Schuurs, Eva Wacanno, Kelly Versteeg en Janneke Wikkerink zijn Hogenkamps uitdaagsters.

Bij het rolstoeltennis bestaat het deelnemersveld wel uit de Nederlandse top, en dus ook die van de wereld. Maikel Scheffers en Jiske Griffioen verdedigen hun titels.