Skiër Jansrud pakt dubbel in Lake Louise

Skiër Kjetil Jansrud heeft tijdens de World Cup in het Canadese Lake Louise ook de super-G gewonnen. Een dag eerder was de Noor al de beste op de afdaling.

Lange tijd ging de Italiaan Dominik Paris aan de leiding, nadat hij als vierde was gestart. Vooral de Oostenrijkers kwamen wel erg dicht in de buurt: Otmar Striedinger gaf 0,01 seconde toe op Paris, Max Franz was 0,04 seconden langzamer en Hannes Reichelt strandde op 0,11 seconden.

Olympisch kampioen Jansrud liet echter zien dat hij zijn favorietenrol waar kon maken. Bovenin verloor hij nog tijd op Paris, maar door vooral zijn sprongen erg kort te houden wist hij genoeg tijd te winnen om de Italiaan van de troon te stoten. Direct daarna volgde Matthias Mayer, die zich met 0,29 seconden achterstand op Jansrud nog precies voor Paris (+0,31) wist te nestelen.

De Nederlander Marvin van Heek startte snel en opende zelfs 0,02 seconden sneller dan Jansrud. Op het tweede tussenpunt moest hij iets meer dan een halve seconde toegeven, goed voor de 35e tussentijd, maar daarna ging hij onderuit en haalde hij de finish niet.