Fink voelt kriebels voor Lowlands

Voor Fink is Lowlands niet zomaar een festival. De Britse singer-songwriter en zijn band gaven ook drie jaar geleden een optreden in Biddinghuizen, waarna hun populariteit in Nederland enorm toenam. Fink, die eigenlijk Fin Greenall heet, is dan ook behoorlijk nerveus voor het concert van zondag, wanneer hij wederom aantreedt op Lowlands.

"Die vorige gig heeft dingen voor ons veranderd", zegt Fink, die met bassist Guy Whittaker en drummer Tim Thornton afreist naar het festival, tegen Novum Nieuws. "Het was een groots moment. Dit komende optreden is dan ook erg belangrijk voor ons."

Fink vreesde drie jaar geleden dat er geen hond zou komen kijken gezien de dag en het vroege tijdstip dat de band speelde, zondag om 11.30 uur. "We dachten dat er misschien vijfhonderd mensen zouden komen, maar het werden er vijfduizend. Het had net geregend en wij speelden in de enige tent die open was", vertelt de zanger. "Tien minuten voor we begonnen daalde een moesson neer over het festival, waardoor iedereen de tent in vluchtte. Normaal gesproken is regen een ramp, maar in ons geval pakte het goed uit."

Mogelijk heeft Fink dit jaar weer geluk, want het belooft met name zondag een natte boel te worden op het festival. Net als vorige keer speelt de band dan om 11.30 uur. "Het is het laatste concert in een reeks", zegt Thornton. "Dat betekent dat we extra moe, maar ook extra goed zijn. Bovendien speelt pianist Ruben Hein mee."