Voetbalwereld rouwt om Di Stéfano

De voetbalwereld heeft verslagen gereageerd op het overlijden van Alfredo Di Stéfano. De Argentijns-Spaanse voetballegende speelde maar liefst elf seizoenen bij Real Madrid en wordt door velen gezien als een van de beste spelers aller tijden.

"Droevig om te horen dat Di Stéfano is overleden. Hij was de meest complete speler die ik heb gezien. Een legende is heengegaan", schreef FIFA-baas Joseph Blatter op Twitter.

Ook zijn collega, UEFA-voorman Michel Platini, reageert verslagen. "Ik ben zeer bedroefd te horen dat Alfredo di Stéfano ons ontvallen is. Hij was een geweldige technicus en bezat een geweldige snelheid. Hij hielp mee met het uitvinden van het moderne voetbal. Hij belichaamt de magie van het voetbal", aldus Platini op de website van de UEFA.

De Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo uitte zijn medeleven via Twitter. "Het is een trieste dag. Voor mij, voor alle fans van Real, voor de hele voetballerij." Ook oud-spits Gary Lineker treurt om het heengaan van Di Stéfano. "Een van de grootse spelers aller tijden is overleden. Hij scoorde in vijf opeenvolgende Europa Cup-finales. Een prestatie die nooit meer wordt geëvenaard."