Kompany: "Mooi avontuur geweest"

De WK-droom van België is voorbij. De Rode Duivels werden zaterdagavond wakker geschud door Argentinië. Vincent Kompany is desondanks trots op zijn ploeg.

België hoefde weinig onder te doen voor de Argentijnen, maar kon niet verhinderen dat Gonzalo Higuaín de Zuid-Amerikanen in de eerste helft aan de leiding bracht. Ondanks verwoede pogingen kwam België niet meer langszij.

Volgens Kompany hebben de Rode Duivels in Brazilië laten zien dat België een land is om de aankomende jaren rekening mee te houden op het internationale podium. "Het is een mooi avontuur geweest voor ons. We hebben alles gegeven", zo zei hij na afloop tegenover Sporza.

De aanvoerder van onze zuiderburen denkt dat de huidige generatie Belgische internationals een mooie toekomst tegemoet gaat. "Misschien lukt het over vier jaar in Rusland. We hebben de jongste ploeg van het toernooi, dat moeten we niet vergeten. Misschien hebben we over vier jaar meer geluk en meer ervaring."

De nederlaag tegen Argentinië was de eerste wedstrijd van het WK die België niet in winst heeft weten om te zetten. Drie groepsduels werden allemaal gewonnen en in de achtste finale werden de Verenigde Staten aan de kant gezet.