Schürrle zal Löw inlichten over Chelseaspelers Brazilië

André Schürrle komt dinsdag tegen Brazilië verschillende ploeggenoten tegen van Chelsea. De aanvaller van Duitsland zal zijn kennis over hen delen met Joachim Löw.

Schürrle is bij Chelsea ploeggenoot van Oscar, Willian en Ramires. David Luiz was tot vorig seizoen ook in dienst van The Blues. De centrale verdediger gaat na het WK aan de slag bij Paris Saint-Germain. Tijdens dit WK heeft Schürrle geen contact gehad met zijn Braziliaanse teamgenoten.

De Duits international zal bondscoach Löw en zijn medespelers inlichten over de sterke en zwakke punten van de Braziliaanse Chelseaspelers. "Natuurlijk, als iemand mij vraagt hoe hij het beste tegen Oscar of David Luiz kan spelen, dan zal ik degene helpen", zei Schürrle tegen Duitse media.

"Ik heb ze niet gesproken sinds de start van het toernooi. We zijn hier tegenstanders en we hebben geen smsjes naar elkaar gestuurd. Ik vind het wel leuk om tegen mijn Braziliaanse vrienden te spelen", aldus de aanvaller, die vorig jaar zomer Bayer Leverkusen verruilde voor de Engelse topclub.

Duitsland en Schürrle plaatste zich vrijdag ten koste van Frankrijk voor de halve finales. "We hebben lastige wedstrijden achter de rug, maar we verdienden de winst. Op mentaliteit winnen is geen geluk. We blijven vechten en geven alles wat we hebben. Uiteindelijk gaat het er om dat je wint."