Depay wil niet te gespierd worden

Memphis Depay hoopt zaterdag weer belangrijk te kunnen zijn voor het Nederlands elftal. De aanvaller blijft na zijn succesvolle invalbeurten kritisch op zijn eigen spel.

Depay kwam in de groepsfase na invalbeurten tegen Australië en Chili tot scoren. In de achtste finale tegen Mexico kwam de PSV'er ook in de tweede helft binnen de lijnen. "Ik ben na die wedstrijd gaan kijken wat er beter kan. Ik heb beelden teruggekeken", zegt Depay tegen Helden Online.

"Ik ben kritisch op mezelf, dat klopt. Heel kritisch. Ik wil iedere wedstrijd en iedere training laten zien dat ik goed ben. Maar ik probeer ook wat meer te genieten. Je kan niet te lang stilstaan bij een mindere pot. Je moet verder. Ik ben nooit nerveus. Voetballen is alles voor mij. Dan ga ik niet stressen, dan ga ik genieten."

"Met stress voetbal je niet lekker. Je blijft in het veld rustig in sommige situaties. Alleen op de bank ben ik nerveus. Als er een kans voor de tegenstander is. Of als we achter komen. Je kunt er geen invloed op hebben. Je bent machteloos op de bank, het enige wat je kan doen is je ploeggenoten oppeppen."

Depay valt op met zijn brede borstkas. "Ik vind het normaal dat een topsporter een fit lichaam heeft. Ik houd het bij en heb het een beetje van mezelf, die spieren. Ik zit niet iedere dag in het krachthonk, ik wil niet te gespierd worden, want ik moet souplesse, wendbaarheid en snelheid houden."

De Moordrechter leerde het voetbal op straat en maakt daar gebruik van. "Het zal altijd in me blijven, dat heeft me zo ver gebracht. Mijn voetbal is een man opzoeken en die passeren. Ik doe wel eens een truc, maar het moet wel functioneel zijn. Ik doe het op gevoel, ik weet niet van tevoren wat ik doe."