Löw: "Neuer sinds 2010 beste keeper"

Joachim Löw bereikte vrijdag met Duitsland de halve finales van het WK. De bondscoach van Die Nationalelf sprak na de winst op Frankrijk lovende woorden over Manuel Neuer.

Duitsland won in Rio de Janeiro dankzij een doelpunt van Mats Hummels. Keeper Neuer hield zijn doel vervolgens schoon. "Iedereen heeft veel vertrouwen in Manuel. Het is voor de defensie ook heel fijn om te weten dat hij binnen en buiten het strafschopgebied goed meedoet", aldus Löw op een persconferentie.

"Manuel is een geweldige keeper. Hij heeft de balbehandeling van een veldspeler. Ik vind hem sinds 2010 de beste doelman van de wereld. Hij is zo rustig aan de bal. Manuel geeft andere spelers ook vertrouwen", zei de bondscoach van Duitsland, die tevreden was over het spel van zijn formatie tegen Frankrijk.

"Beide teams stonden verdedigend goed. Er waren niet veel doelpogingen. We wisten de dreiging van Benzema te beperken. Het was een tactische wedstrijd. Frankrijk ging op het laatst op de aanval spelen. Toen hadden ze niets meer te verliezen", verklaarde Löw, die in de halve finales Brazilië treft.

"Ik denk dat de Zuid-Amerikaanse landen een voordeel hebben in deze omstandigheden. Zij zijn bekend met het klimaat. Het was vandaag ook weer erg warm. Na drie of vier sprints zijn de spelers moe. Maar we gingen daar goed mee om. Gelukkig is de volgende wedstrijd later op de dag", besluit de Duitse keuzeheer.