Maradona: "Sommige spelers zijn nog niet aan WK begonnen"

Diego Maradona kan nog niet tevreden zijn over het veldspel van Argentinië. De legende weet dat het straks tegen België een stuk beter moet. Maradona liet zich tijdens dit WK al meerdere malen ongenuanceerd uit over van alles en nog wat en ditmaal is de nationale ploeg weer aan de beurt. "Het lijkt erop dat we nog niet zijn begonnen", aldus de 53-jarige oud-international tegen De Zurda.

"Het team heeft geen enkele tempoversnelling, geen beweging in de voorhoede", klaagt hij verder. "Er zit een sterk gevoel van bitterheid en woede in mij. Argentinië moet veel meer als een team spelen."

De linkspoot zorgde in 1986 bijna in zijn eentje voor de WK-winst van Argentinië. Eenzelfde rol ziet Maradona niet weggelegd voor Lionel Messi. "Hij is erg eenzaam. Het middenveld ondersteunt hem niet en neemt nauwelijks initiatief. Als Messi de bal niet bij de voorhoede brengt, dan halen we de volgende ronde niet."

Argentinië won dinsdagavond uiteindelijk na verlenging van Zwitserland en komt in de kwartfinale België tegen. "Het zou een catastrofe zijn als we eruit vliegen. Het team speelt maar op veertig procent van zijn kunnen. Sommige spelers zijn nog niet aan het WK begonnen."

Maradona weet dat de tegenstand van De Rode Duivels van een ander kaliber is. "België is andere koek. Als Argentinië niet op tijd wakker wordt, zitten we in de problemen."