Mexico oefende op strafschoppen

Miguel Herrera, bondscoach van Mexico, heeft laten weten dat zijn ploeg op strafschoppen heeft geoefend. Zondagavond spelen de Mexicanen tegen Oranje. Het eerste duel in de achtste finales van dit toernooi eindigde in een strafschoppenserie. Brazilië was daarin te sterk voor Chili.

"Voor het WK is het goed dat Brazilië er nog in zit. Maar het is erg jammer dat Chili eruit is, want zij hadden een mooi team", aldus de keuzeheer op een persconferentie. "Chili heeft heel goed gespeeld, maar Brazilië komt hier sterker uit omdat ze tegen een heel sterke ploeg hebben gespeeld", vervolgt Herrera. 

Ook kreeg de bondscoach vragen over zijn eigen ploeg en strafschoppen. Herrera liet weten dat de Mexicanen zich op alles voorbereid hebben. "We hebben op alles geoefend en zijn tot in de details voorbereid. We hebben vandaag nog penalties geschoten."

Mexico en Oranje spelen zondagavond om 18.00 uur (Nederlandse tijd) de derde achtste finale van het WK. Behalve Brazilië plaatste ook Colombia zich zaterdag voor de kwartfinale, door met 2-0 van Uruguay te winnen.