Defour mogelijk langer geschorst

De kans is aanwezig dat Steven Defour niet alleen de achtste finale tegen de Verenigde Staten mist op het WK voetbal. De Belgische middenvelder moet nog maar zien of België zich plaatst voor de kwartfinale, maar mocht dat gebeuren dan moet hij mogelijk ook die wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De rode kaart die hij tegen Zuid-Korea kreeg, heeft mogelijk meer gevolgen dan één wedstrijd schorsing.

De wereldvoetbalbond FIFA maakte bekend dat Defour de wedstrijd tegen de Verenigde Staten sowieso aan zich voorbij moet laten gaan met een schorsing, maar onderzoekt nog of er verdere stappen worden genomen. De bond bekijkt de zwaarte van de overtreding op de Zuid-Koreaan Shin-Wook Kim.

Defour was in de eerste drie WK-groepswedstrijden van België geen vaste schakel in de ploeg van bondscoach Marc Wilmots. In de eerste twee duels hoefde hij niet te rekenen op een basisplaats. Tegen Zuid-Korea, waar niets meer op het spel stond voor de Belgen, mocht hij wel beginnen vanaf het eerste fluitsignaal. Na 44 minuten werd hij met een rode kaart van het veld gestuurd.

De reserverol voor Defour is niet vreemd. De middenvelder maakt al jaren deel uit van de nationale ploeg van België, maar speelde in het voorbije seizoen slechts zestien competitieduels voor FC Porto. Hij begint na de zomer aan zijn vierde seizoen bij de Portugese topclub.