Balotelli: "Misschien zijn wij, negers, anders"

Mario Balotelli kreeg dinsdag na de nederlaag van Italië tegen Uruguay een lading kritiek over zich heen. De aanvaller slaat hard terug na de uitschakeling op het WK. Balotelli (23) was in de eerste WK-wedstrijd tegen Engeland (1-2 zege) nog trefzeker, maar bij de nederlagen tegen Costa Rica en Uruguay kon Super Mario niet het verschil maken. De spits werd tegen Uruguay voortijdig naar de kant gehaald door bondscoach Cesare Prandelli.

Prandelli liet na de eliminatie weten dat hij het enfant terrible niet had moeten selecteren voor het WK. Balotelli is de kritiek zat. "Ik ben Mario Balotelli, 23 jaar. Ik heb er niet zelf voor gekozen om Italiaan te zijn. Ik wilde het wel graag. Ik ben in Italië geboren", zei de 31-voudig international tegen Italiaanse media.

"Ik wilde heel graag op dit WK spelen. Nu ben ik teleurgesteld, boos en verdrietig. Ook in mezelf. Ik had moeten scoren tegen Costa Rica, daar heb je gelijk in. Maar wat dan nog? Krijg ik nu overal de schuld van? Ik vind niet dat ik alle schuld op mij moet nemen. Zoek een andere zondebok."

"Ik ga met een opgeheven hoofd door en heb alles gegeven voor Italië. Maar misschien ben ik, zoals veel mensen zeggen, geen Italiaan. Maar Afrikanen laten hun 'bro' niet in de steek. Nooit. Maar misschien zijn wij, negers zoals mensen ons noemen, anders", besluit Balotelli.