Enkele details Halo 5 bekendgemaakt

Tijdens de E3 werd er verdraaid weinig losgelaten door Microsoft over Halo 5: Guardians. Toch is het Eurogamer gelukt om wat informatie los te peuteren over de aankomende Xbox One-exclusive first-person shooter.

Hoewel de aandacht omtrent Halo tijdens de E3 dit jaar vooral draaide om de Master Chief Collection, heeft Halo-chick Bonnie Ross tegenover Eurogamer een aantal details over het vijfde deel in de Halo-series verklapt. Ross is de algemeen manager bij Studio 343, die sinds 2007 als dochteronderneming van Microsoft verantwoordelijk is voor de Halo-franchise.

In Halo 5: Guardians doet een nieuwe Spartan zijn intrede, Agent Locke. Locke gaat een sleutelrol vervullen in de nieuwe Halo-game. Dit betekent echter niet dat Master Chief van het toneel verdwijnt; de chef is nog steeds de ster van de show. '[Halo 5 is] a continuation of Master Chief's story', aldus Ross. Onderstaande afbeelding werd al eerder vrijgegeven en laat een reflectie zien van Master Chief in het spiegelbeeld van Agent Locke.


Agent Locke en Master Chief

In de Master Chief Collection-trailer die tijdens de E3 werd getoond, wordt duidelijk dat enkele dramatische momenten uit Halo 2 in feite een holografische projectie zijn die door Agent Locke worden gezien. De dynamiek tussen Master Chief en Agent Locke wordt verder verduidelijkt in de digitale filmreeks Nightfall, een filmische productie met niemand anders dan Ridley Scott als productieverantwoordelijke. Het eerste deel van Nightfall komt gelijktijdig uit met de Master Chief Collection en zal meer details over Halo 5: Guardians verklappen.

Voor de Halo-fans wellicht interessanter; gelijktijdig met de release van de Master Chief Collection wordt ook de multiplayer-bèta opengegooid. Van de bèta kan je alvast onderstaande trailer bekijken. Voor Halo 5: guardians is een gloednieuwe, Xbox One purpose-built engine ontwikkeld.