Haas definitief in 2016 op grid

Gene Haas zal in 2016 met een Formule 1-team op de grid gaan verschijnen, zo heeft hij aan zakenblad Forbes laten weten. De Amerikaan heeft niet genoeg tijd om voor volgend jaar zijn onderneming op poten te krijgen.

Haas: "Ik zou persoonlijk graag in 2015 al meedoen, maar ik denk dat we een stuk beter voorbereid op een entree in de Formule 1 zijn als we deze pas in 2016 maken. Het plan is nu om in 2016 van start te gaan. Iedereen zet alle zeilen bij om dat voor elkaar te krijgen en er bestaat bij ons geen twijfel dat we dat het gaat lukken en we er als team bovendien beter voor zullen staan door onze latere start. We kunnen nu namelijk veel meer technisch ontwikkelingswerk doen, terwijl we ook de gelegenheid hebben het team op zich verder op te bouwen."

Haas opent komende maand in North Carolina al zijn nieuwe technische faciliteiten. Dat moet de basis van het team vormen. Doordat hij nog geen contract met een motorleverancier gesloten heeft en ook het contract met chassisbouwer Dallara nog niet rond is heeft Haas te weinig tijd om een competitieve auto te bouwen voor 2015. De Amerikaan beseft dat het ook in 2016 zwaar gaat worden, maar hij heeft nu meer tijd om goed voorbereid aan de start te verschijnen.