'Racist' Bieber door het stof na racistische grap

Justin Bieber heeft zijn excuses aangeboden voor een racistische opmerking die hij jaren geleden maakte, maar waarvan afgelopen weekeinde een filmpje opdook. De 20-jarige Bieber wijt de gewraakte opmerking deels aan zijn destijds jonge leeftijd.

In de video vraagt de dan 15-jarige Bieber aan vrienden waarom zwarte mensen bang zijn voor kettingzagen, waarna hij het geluid van een kettingzaag imiteert en grinnikend het woord 'run' zegt en daarna vijf keer het n-woord uitspreekt. "Als kind begreep ik de kracht van bepaalde woorden nog niet en hoe veel pijn ze iemand kunnen doen", zegt de zanger in een verklaring. "Ik dacht dat het geen kwaad kon om kwetsende woorden en grapjes te maken en realiseerde me niet dat het helemaal niet grappig was."

Bieber zegt de afgelopen jaren van zijn fouten te hebben geleerd dankzij vrienden en familie. "Nu sommige fouten uit mijn verleden in de openbaarheid zijn gekomen, moet ik mijn excuses aanbieden aan iedereen die ik heb beledigd." De zanger zegt zijn vriendschappen met mensen uit 'alle culturen' erg serieus te nemen en noemt zijn gedrag dan ook 'kinderachtig' en 'onvergeeflijk'. "Ik was toen een kind, nu ben ik een man die zijn verantwoordelijkheid kent en zulke fouten niet meer zal maken."

Ten slotte hoopt de zanger, die het niet makkelijk heeft de laatste tijd en verwikkeld is in meerdere rechtszaken, dat hij anderen voor fouten kan behoeden door zijn verhaal te delen. "Ik heb lang nagedacht over wat ik hierover wilde zeggen, maar het vertellen van de waarheid is altijd de juiste keuze."