Magny-Cours mogelijk in 2015 terug op kalender

Het lijkt erop dat de Grand Prix van Frankrijk in 2015 weer op de Formule 1-kalender zal komen te staan. Magny-Cours is in verregaande onderhandelingen met Formula One Management, zo meldt circuitbaas Serge Saulnier aan Infosport.

De laatste race in Frankrijk werd in 2008 gehouden. Daarna verdween Magny-Cours van de kalender, niet alleen vanwege de beroerde ligging van de baan, maar ook vanwege financiële problemen. Daarna zijn er pogingen geweest om de race weer op de kalender te krijgen. Zo was Paul Ricard in beeld en waren er plannen om de races in Frankrijk en Duitsland af te laten wisselen. Nu heeft Magny-Cours een nieuw plan op tafel liggen.

Saulnier: "Als de intenties van bepaalde mensen de komende weken gestalte krijgen, dan zijn we dicht bij een rentree op de kalender. We onderhandelen met FOM. We zijn in beeld voor een race in 2015, maar er is nog niets getekend. Ik hoop dat het ons lukt. Hier werken we al drie jaar aan. Langzaam maar zeker boekten we progressie en nu zijn we zover om weer een Grand Prix te organiseren. Ik zou graag voor de zomer een overeenkomst afsluiten."