Venezuela wil geldkraan voor Maldonado dichtdraaien

Het lijkt erop dat de Formule 1-loopbaan van Pastor Maldonado wel eens ten einde kan gaan komen. De 29-jarige brokkenpiloot uit Venezuela wordt nu nog gesteund door staatsbedrijf PDVSA en miljoenen van de Venezolaanse regering, maar laatstgenoemde partij draait nu de kraan dicht.

Maldonado werd persoonlijk gesteund door de Venezolaanse president Hugo Chavez die vorig jaar overleed. Eerst werd via PDVSA het F1-team Williams gesteund en sinds dit jaar Lotus. In Venezuela is na de dood van Chavez een andere wind gaan waaien, waarin voor grootschalige steun voor de autosport geen plaats is.

De nieuwe minister van Sport, Antonio Alvarez, zei in Ultimas Noticias dat de geldkraan dichtgedraaid zal worden. "Ik weet dat ik veel vijanden zal gaan maken, maar er gaat geen dollar meer naar de motorische sport. De sport in Venezuela heeft andere prioriteiten en het zou niet eerlijk zijn om middelen van de staat te gebruiken voor diciplines die niet passen in de lijn die het ontwikkeling van het land ingezet heeft."