FOK! wat een weer... Warm met in de avond lokaal onweer

Het wordt vandaag een warme dag, maar er zijn wel wat kantekeningen te plaatsen. De afgelopen nacht trokken er al wat wolkenvelden over en misschien hangen die er in de vroege ochtend nog steeds. Verder breekt daarna de zon weer overtuigend door en lopen de temperaturen nog wat verder op dan gisteren. Maar dan...

In de middag gaan er wat meer stapelwolken ontstaan en tevens nadert er vanuit het zuidwesten een convergentielijn. Op deze lijn gaan er waarschijnlijk een aantal regen- en onweersbuien ontstaan. Het lijkt erop dat de grootste kans op onweer voor het zuidwesten en westen is. Niet overal, maar lokaal. Héél misschien ontstaat er in het binnenland ook een enkele bui. Als je in een bui zit kan het even flink tekeer gaan. De timing is nog niet helemaal zeker, maar het kan dus gebeuren.

De temperaturen lopen hoog op en liggen tussen de 19 graden op de Wadden tot 28 in in het binnenland. Ook langs de kust kan het ruim 26 graden worden. Dit komt door de aflandige wind die uit zuid tot zuidoost komt.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Vlier
Op deze prachtige dag zag D-tje uit Terneuzen deze prachtige Vlier in bloei staan.