'Glock koopt London, Schröder blijft berijder'

Springruiter Gerco Schröder kan ook in de toekomst op London blijven rijden. Het paard werd maandag bij de veiling van Stal Eurocommerce voor 8,6 miljoen euro gekocht. Volgens website Horses.nl zat de Oostenrijker Gaston Glock, die ook dressuurruiters Edward Gal en Hans Peter Minderhoud ondersteunt, daarachter.

Glock zou de combinatie London en Schröder willen behouden. Samen wonnen zij in Londen twee olympische zilveren medailles. De Oostenrijkse stal heeft het nieuws nog niet bevestigd.

Schröder kan voortaan niet meer op Zagreb rijden. Stoeterij Duyselshof, dat al voor de helft eigenaar was van het paard, kocht tijdens de veiling ook de andere vijftig procent. Daardoor verviel de afspraak dat Schröder op Zagreb mag rijden en gaat die eer naar Leopold van Asten.

De Saudische springruiter Abdullah Al Sharbatly kocht tijdens de veiling de paarden Tobalio, Callahan en Sacramento. Albert Voorn was de vaste berijder van Tobalio, maar kon niet genoeg geld bijeenbrengen om het paard te kunnen kopen.