Van Aanholt: "Vakantie nog niet geboekt"

Patrick van Aanholt heeft hoop op een plek in de WK-selectie. De linksback van Vitesse wil deze maand nog een visitekaartje af te geven voor Oranje. Van Aanholt (23) debuteerde in november vorig jaar in het Nederlands elftal.

In het oefenduel met Colombia (0-0) kwam de Bosschenaar vlak voor tijd binnen de lijnen. Van Aanholt ziet nog kansen om mee te gaan naar het WK in Brazilië. De positie van linksback wordt bij Oranje vaak ingevuld door Daley Blind.

Blind speelt bij Ajax voornamelijk als controlerende middenvelder. Van Aanholt houdt hoop op WK-deelname. Bondscoach Louis van Gaal zat zondag op de tribune tijdens de wedstrijd Vitesse-Ajax. "Dat WK heb ik nog niet uit mijn hoofd gezet. Alleen moet ik er niet te veel aan denken, dan ga ik alleen maar minder presteren", vertelt de huurling van Chelsea tegenover Voetbal International.

"Mijn vakantie heb ik nog niet geboekt. Ik ga de komende weken voor mijn laatste kans", aldus Van Aanholt, sinds 2007 onder contract bij Chelsea. In Londen wist hij geen basisplaats te veroveren. The Blues verhuurden de oud-PSV'er aan Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic en sinds januari 2012 aan Vitesse.

Van Aanholt heeft te horen gekregen dat hij kan bijtekenen op Stamford Bridge. De vleugelverdediger twijfelt nog. "Het allerliefste wil ik slagen bij Chelsea, dat is altijd mijn doel geweest. Ik heb op dit moment nog niet bijgetekend. We zien het wel", besluit Van Aanholt, die in maart 2010 in twee Premier League-duels mocht invallen bij Chelsea.