'Chris Brown betaalt grof geld voor vrijheid'

Chris Brown is bereid diep in de buidel te tasten om een langdurige celstraf te ontlopen. De 24-jarige zanger probeert uit man en macht zijn zaak in Washington af te kopen om zo te voorkomen dat hij in Californië alsnog achter tralies verdwijnt voor de mishandeling van Rihanna. Ingewijden vertellen entertainmentwebsite TMZ dat Browns advocaat druk in onderhandeling is met de man die de zanger beschuldigt van mishandeling.

Volgens TMZ moet Brown een hoge prijs betalen voor zijn vrijheid. De entertainmentsite schrijft dat het slachtoffer in Washington enkele tonnen eist. Als Brown een veroordeling in Washington weet te ontlopen, voorkomt hij waarschijnlijk dat hij lange tijd moet brommen in Californië. Brown zit in momenteel Los Angeles vast in afwachting van de zaak in Washington, die op 17 april verder gaat. De zanger en zijn bodyguard zouden in oktober een man in elkaar hebben geslagen.

Daarmee overtrad Brown voor de zoveelste keer de voorwaarden van zijn proeftijd die hij in 2009 opgelegd kreeg na het in elkaar timmeren van zijn toenmalige vriendin Rihanna. Na de vechtpartij in Washington dreigde Brown ook al achter tralies te verdwijnen, maar omdat hij destijds in een afkickkliniek probeerde af te rekenen met zijn drugsverslaving en woedeaanvallen, bleef de zanger buiten schot.

Brown werd vrijdag echter uit de afkickkliniek geschopt omdat hij zijn handen niet van de aanwezige dames af kon houden. De zanger werd direct na zijn vertrek uit de kliniek gearresteerd en zit sindsdien vast. Als Brown de zaak in Washington schikt, bestaat volgens TMZ de kans dat hij op korte termijn weer op vrije voeten komt.

Maandag kreeg Brown te horen dat hij nog zeker een maand moet brommen. De zanger moet het proces in Washington in de cel afwachten. Als hij wordt veroordeeld wegens mishandeling is de kans groot dat hij in Californië zijn kansen heeft verspeeld en alsnog vier jaar in een gevangenis moet slijten voor het mishandelen van Rihanna. In Los Angeles wordt op 23 april beslist over de toekomst van Brown.