Film met rapper KV naar homofestival VS

De Nederlandse jeugdfilm Bounty met rapper Kleine Viezerik in de hoofdrol is dit weekend te zien in Los Angeles. De korte film draait, met Engelse ondertiteling, op het OutFest Fusion Festival. Daar worden films met homoseksuele thema's vertoond om de homo-emancipatie te bevorderen. Bounty gaat over een zwarte jongen die door twee lesbische moeders wordt opgevoed.

Deze jongen weet niet wie zijn vader is maar fantaseert wel eens over beroemdheden als Clarence Seedorf, Jürgen Raymann en zelfs president Obama. Dan komt hij erachter dat rapper Kleine Viezerik zijn vader is.

"Ik heb nooit zo de nadruk willen leggen op het thema van homoseksualiteit", zegt regisseur, scenarist en coproducent Finbarr Wilbrink tegen Novum Nieuws. "Ik kom uit Amsterdam Zuid-Oost, en daar komen lesbische stellen met kinderen gewoon vaak voor. Ik ben er dus mee opgegroeid. Maar daarmee is het des te leuker dat ik nu op het OutFest in L.A. te zien ben."

Wilbrink is 'overdonderd' door het succes van dit kleine filmproject. Bounty werd al op meerdere festivals in het buitenland vertoond en won prijzen in Italië en op Malta.

Kleine Viezerik maakte met Bounty zijn acteerdebuut. De hoofdrol wordt vertolkt door Giorgio Sanchez, die vorig jaar in de finale van het Junior Songfestival stond. Ook Micha Hulshof en Miryanna van Reeden zijn in de film te zien.