Ruime zeges ijshockeyers Canada en Finland

De ijshockeyers van Canada en Finland hebben vrijdag ruime zeges geboekt bij de Olympische Spelen. Canada was met 6-0 te sterk voor Oostenrijk, Finland klopte Noorwegen met 6-1. In poule B zijn Canada en Finland na twee duels beiden nog ongeslagen. Zondag treffen ze elkaar.

Canada had tegen Oostenrijk ruim vijf minuten nodig om de score te openen. Uiteindelijk was het Drew Doughty die de 1-0 voor zijn rekening nam. Vijf minuten later verdubbelde Shea Weber de score. Jeff Carter toonde zich in de tweede periode belangrijk. Hij tilde de score met drie goals naar 5-0. Ryan Getzlaf maakte laat in de tweede periode de zesde goal.

Finland kwam flitsender uit de startblokken. Binnen zeven minuten hadden Teemu Selänne en Lauri Korpikoski voor 2-0 gezorgd. Nog in de eerste periode werd het 3-0 dankzij Jori Lehtera. Korpikoski scoorde halverwege de tweede periode ook de 4-0. Olli Jokinen was goed voor de vijfde treffer. Per-Åge Skrøder deed aan het begin van de derde periode iets terug voor de Noren, maar het slotakkoord kwam van Olli Määttä: 6-1.