Wederom goud voor biatlete Domracheva

De olympische titel op de 15 kilometer individueel bij het biatlon is gewonnen door Darya Domracheva. De Wit-Russin maakte slechts één schietfout in vier beurten. Eerder deze week was Domracheva ook al de beste op de achtervolging.

Domracheva was foutloos bij de eerste maal schieten. Bij de tweede maal schieten maakte Domracheva een fout en bezette de tweede plaats achter de Russin Zaitseva die tot dan foutloos bleef. Na de derde keer schieten, waar Domracheva weer foutloos bleef, pakte ze de leiding in de wedstrijd  en omdat ze ook in de laatste schietbeurt geen fouten wist te maken en bovendien snel langlaufde, stond ze de eerste plaats ook niet meer af. Ze kwam uiteindelijk in een tijd van 43:19,6 over de meet.

Ook het brons was voor Wit-Rusland, met dank aan Nadezdha Skardino. Zij had slechts de vijftiende tijd bij het langlaufen, maar omdat ze foutloos bleef kon ze toch het brons pakken. Ze stond pas twee keer eerder in haar carrière op het podium. Tussen de twee landgenoten was het zilver voor de Zwitserse Selina Gasparin. Ook zij bleef foutloos, en kwam uiteindelijk op ruim één minuut en vijftien seconden van Domracheva over de streep. Het was de eerste olympische medaille ooit voor Zwitserland bij het biatlon. Tora Berger, de olympisch kampioen van vier jaar geleden, miste te vaak waardoor ze kansloos was in de strijd om de medailles.