Toch geen koerswijziging bij 50Plus

Bij ouderenpartij 50Plus is toch geen sprake van een koerswijziging. Fractieleider Norbert Klein komt terug van zijn uitspraken van dit weekend en de huidige koers van de partij blijft 'onveranderd', benadrukken het partijbestuur en Klein dinsdag in een verklaring.

In een interview met de nieuwssite nu.nl zei kondigde Klein zondag een andere koers aan ten opzichte van zijn voorganger Henk Krol. Hij zei niet alleen meer de belangen van mensen boven de 50 te willen behartigen. "Ik heb vier kinderen. Ik wil dat de toekomst er voor hen ook goed uitziet", zei hij.

In een verklaring op de website van de partij betreurt hij dat het interview 'onbedoeld een andere indruk heeft gewekt'. Klein heeft slechts willen aangeven dat 'in de dagelijkse praktijk ook andere onderwerpen aan de orde komen waarvan verwacht wordt dat 50Plus een duidelijk standpunt heeft'.

50Plus is 'een brede volkspartij die het gemeenschappelijk belang zoekt van al diegenen die door alle bevolkingslagen heen de achterstelling van ouderen onderkennen en willen bestrijden', luidt de verklaring verder. Deze onveranderde koers zal tijdens een algemene ledenvergadering eind maart nog eens worden bekrachtigd.